Στέφανος Ρόκος. Φωτογραφία @Αλίνα Λέφα

Ο Στέφανος Ρόκος μας προτείνει τα αγαπημένα του Instagram accounts

Ο Στέφανος Ρόκος, διεθνούς φήμης εικαστικός, έχει φιλοτεχνήσει ιδιαίτερα εντυπωσιακούς πίνακες αλλά και εξώφυλλα δίσκων, βιβλίων, αφίσες για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Όπως αναφέρει στο theartnewspaper.gr χρησιμοποιεί το Instagram για να προβάλει τη δουλεία του, να ενημερωθεί για την δουλειά των συναδέλφων του και να ανακαλύψει καινούρια ενδιαφέροντα ερεθίσματα. Οι επιλογή των λογαριασμών που έκανε εδώ, όπως λέει, αφορά θεματολογίες οι οποίες έχουν ταυτότητα και συγκεκριμένη αισθητική, αλλά πάντα τον ξαφνιάζουν με το περιεχόμενό τους, όσο καλά κι αν το γνωρίζει.

«Πάντα είχα την επιθυμία να μπορώ να συλλέγω αντικείμενα με τόσο έντονη προσωπική σφραγίδα, δεν έχω όμως καταφέρει ποτέ να γίνω συλλέκτης, κι έτσι αρκούμαι στο να τα βλέπω. Το περιεχόμενο των παρακάτω λογαριασμών αποτελείται από εικόνες που με εντυπωσιάζουν, που με εμπνέουν στη δική μου δουλειά, και που θα ήθελα να έχω σε συλλογή μου.», αναφέρει.

Στις 23 Αυγούστου εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που συμμετέχει, στην γκαλερί της Γεωργίας Τσέρη στο Καψάλη των Κυθήρων και στις 13 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει το μικρού μήκους animation του «Οι δύο ναοί» στα πλαίσια του φεστιβάλ Illustradays μαζί με τους σκηνοθέτες Γιώργο Γούση και Φωκίωνα Ξένο.

Μπορείτε να βρείτε τους 6 Instagram λογαριασμούς που προτείνει ο Στέφανος  Ρόκος και στο Instagram  account του The Art Newspaper Greece.

 

@tarabooth

To instagram της Tara Booth. Ενήλικη, ακραία προσωπική ματιά μέσα από ένα πολύχρωμο, φαινομενικά παιδικό και χαρούμενο σχέδιο, στο οποίο κρύβονται προβληματισμοί, σκοτεινές ιστορίες, ψυχολογικά αδιέξοδα, ειρωνεία και χιούμορ.

 

@damien_kempf

Μεσαιωνικός κυνηγός τεράτων.

 

@vintagepulps

Μια τεράστια συλλογή με εκπληκτικά artwork παλιών pulp περιοδικών από τις δεκαετίες 1930-1960.

 

@artfromjapan

Η ανεξάντλητη, κλασική δεξαμενή έμπνευσης και τεχνικής από μια χώρα που πάντα με ενέπνεε και με την οποία πρόσφατα ήρθα σε στενή επαφή για πρώτη φορά.

 

@dimitrisrokosfuture

Ο προσωπικός λογαριασμός του αδερφού μου, Δημήτρη Ρόκου, ως εικαστικού. Χρωματιστά μολύβια σε μικρών διαστάσεων χαρτιά με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και μεράκι. Παράλληλα διατηρεί και έναν άλλο λογαριασμό με το όνομα Κορμοράνος (@kormoranoskyrios), στον οποίο ανεβάζει μια ποικιλία από θεματολογίες που έχουν από καθόλου έως πάρα πολύ ενδιαφέρον.

 

@maria_bacha

 

Μία από τις καλύτερες Ελληνίδες εικονογράφους και εικαστικούς, η οποία στέκεται κατά τη γνώμη μου διεθνώς στους σημαντικότερους καλλιτέχνες που εικονογραφούν κυρίως παιδικά βιβλία, αλλά και με δικά της προσωπικά projects που απευθύνονται σε φιλότεχνους όλων των ηλικιών.

 

Επιμέλεια στήλης: Μαριάννα Στεφανίτση

 

TAGS