Η Νεφέλη Παπαδημούλη μας προτείνει τα αγαπημένα της Instagram accounts

Η Νεφέλη Παπαδημούλη είναι εικαστικός και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Μέσω της καλλιτεχνικής της πρακτικής ερευνά συστήματα αλληλεξάρτησης που διαμορφώνουν και χαρακτηρίζουν κοινωνικές και φυσικές δομες. Τα έργα της συχνά μεταφράζουν με ποιητικό τρόπο μορφές σύνδεσης. Αυτήν την περίοδο, έργα της Παπαδημούλη εκτίθενται σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Γαλλία και γίνεται η πρώτη ατομική της έκθεση στο Ter Posterie στο Roeselare, στο Βέλγιο. Όπως αναφέρει η ίδια, χρησιμοποιεί το Instagram κυρίως ως μέσο επαφής που της επιτρέπει την σύνδεση και επικοινωνία με ανθρώπους που έχει γνωρίσει ή συνεργαστεί στο παρελθόν κι ενίοτε ως εργαλείο ενημέρωσης. Αυτήν την περίοδο προετοιμάζει την πρώτη μικρού μήκους ταινίας της, «Parallelement» που θα γυριστεί στις αρχές του 2023.

thefunambulistmagazine

Το Funambulist είναι ένα διμηνιαίο ανεξάρτητο περιοδικό με ενημερωτικά άρθρα καθώς και άρθρα ανάλυσης στο οποίο είμαι συνδρομήτρια η τον τελευταίο χρόνο. Ο λογαριασμός τους στο Ιnstagram ενημερώνει για επιπλέον online υλικό και συζητήσεις. Τα άρθρα τους συχνά γίνονται πολύ ενδιαφέροντες αφορμές και εφαλτήρια έρευνας.

 

elainealain

Είναι ένας λογαριασμός που εστιάζει το ενδιαφέρον του στη σύγχρονη γαλλική εικαστική σκηνή. Βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το περιεχόμενο γενικά κι έπειτα νιώθω ότι μου επιτρέπει να ανακαλύπτω καλλιτέχνες τις γενιάς μου ή λίγο μεγαλύτερους. Ίσως να το θυμήθηκα κι αυτήν την βδομάδα καθώς θεωρώ ότι οι δύο νεες καλλιτέχνιδες στις οποίες εστίασαν είναι εξαιρετικές.

 

 cerveaux_non_disponibles

Είναι ένα κανάλι εναλλακτικής ενημέρωσης, σίγουρα απαραίτητης για τους Γάλλους πολίτες. Επικεντρώνεται σε συστημικές αυθαιρεσίες, συγκαλυμμένες ειδήσεις, οικολογικές καταστροφές και εξυπηρετεί σαν κανάλι οργάνωσης για μαζικές κινητοποιήσεις.

 

contrapoints

H Contrapoints a.k.a Nathalie Wynn είναι σίγουρα για εμένα η πιο ενδιαφέρουσα content creator σήμερα. Τα video essays της στο youtube είναι σαρκαστικά και πολυεπίπεδα έργα τέχνης που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς με προσοχή. Αν και ο λογαριασμός της στο Instagram δεν είναι πολύ ενεργός απολαμβάνω πολύ τα περιοδικά post που ενημερώνουν για επερχόμενα βίντεο.

 

venuslepodcast

Ακόμα ένας εξαιρετικός λογαριασμός με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο εντός post αλλά και εκτός. Μέσα από εικόνες και αναλύσεις ιστορικών έργων τέχνης οι καλεσμένες του λογαριασμού αποκωδικοποιούν τις θέσεις των γυναικών και των δικαιωμάτων τους στις εκάστοτε κοινωνίες.  Τα podcast σε hyperlink που συνοδεύουν το post είναι από τις πιο αγαπημένες μου συντροφιές στις ώρες του εργαστηρίου.

 

Επιμέλεια στήλης: Μαριάννα Στεφανίτση

TAGS