Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη μας προτείνει τα αγαπημένα της Instagram accounts

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον και σπούδασε Καλές Τέχνες στην Νέα Υόρκη. Πέρασε τα παιδικά της καλοκαίρια στα Χανιά και αργότερα αποφάσισε να αναλάβει το οικογενειακό οινοποιείο στο χωριό Βατόλακκος.

Το έργο της εμπνέεται από την παράδοση και έχει αναφορές στις αρχαίες πρακτικές της κεραμικής. Δημιουργεί χειροποίητα  αντικείμενα design, τα οποία εκθέτει στην Ελλάδα και στην Αμερική, όπου είναι και το προσωπικό της studio.

Αν και ο χρόνος που διαθέτει για το Instagram –και γενικά στα social media – είναι περιορισμένος λόγω της ενασχόλησης  στο οινοποιείο και το στούντιο της, όπως λέει: «χρησιμοποιώ τον λογαριασμό μου περισσότερο ως σημείο αναφοράς και έμπνευσης καθώς και κατά τις άγρυπνες νύχτες ως μια μορφή ξεκούρασης με χιούμορ!»

Αυτή τη στιγμή, η Αλεξάνδρα Μανουσάκη εκθέτει έργα της στην ομαδική έκθεση Shapes of Stories, στην γκαλερί The Blender. Επίσης, το στούντιο της στα Χανιά  είναι πάντα επισκέψιμο και φιλοξενεί τις τελευταίες δημιουργίες της.

objects_of_common_interests

Πρόκειται για ένα σύγχρονο στούντιο έρευνας και σχεδιασμού με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Λατρεύω τις εγκαταστάσεις και τους χώρους τους και θα ήθελα πολύ να γνωρίσω τους δύο δημιουργούς που βρίσκονται πίσω το εγχείρημα και να δω τη δουλειά τους στην Κρήτη.

 

thegreekfoundation

 Η Ελλάδα είναι γεμάτη δημιουργικά ταλέντα και το The Greek Foundation κάνει θαυμάσια δουλειά στο να τα προβάλλει.

 

suitcasemagazine

Η «βαλίτσα» έχει πάντα τον πιο όμορφο τρόπο να παρουσιάζει μέρη και ανθρώπους. Βρίσκω πολλή έμπνευση στις αναρτήσεις τους!

 

gagosian

Ένας γίγαντας της τέχνης. Έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις με τι ασχολούνται αυτή τη στιγμή. Αυτός ο λογαριασμός χρησιμεύει ως μια ωραία πυξίδα για τον κόσμο της τέχνης.

 

nowthisnews

Ενημερώνουν για τα πάντα, δίνοντας στίγμα της επικαιρότητας. Από μεγάλα πράγματα μέχρι καθημερινά γεγονότα.

 

fuckjerry

Έχει τα καλύτερα memes στο διαδίκτυο κατά τη γνώμη μου. Πάντα με κάνει να γελάω!

 

Επιμέλεια στήλης: Μαριάννα Στεφανίτση

 

TAGS