H Βέρα Χοτζόγλου μας προτείνει τα αγαπημένα της Instagram accounts

H Βέρα Χοτζόγλου είναι εικαστικός και κινηματογραφίστρια. Κεντρικό αντικείμενο της καλλιτεχνικής της έρευνας είναι η δημιουργία ντοκουμέντων, η καταγραφή στιγμών και συμβάντων. Όπως αναφέρει η ίδια, χρησιμοποιεί το instagram ως προέκταση της δουλειάς της  ανεβάζοντας συχνά υλικό από τα φιλμ και το αρχείο της. Παράλληλα, για την Χοτζόγλου το μέσο αυτό μπορεί να φέρει κοντά ένα δίκτυο καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, με κοινές αναζητήσεις και προβληματισμούς. Παράλληλα, οι λογαριασμοί που μας προτείνει αποκαλύπτουν και την μεγάλη της αγάπη για την μουσική και την τέχνη της γαστρονομίας.

Βρείτε τους  και 5 λογαριασμούς που προτείνει η Βέρα Χοτζόγλου στην σελίδα μας στο Instagram. 

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το νεο της έργο, με τίτλο “A SAND UNDER THE WAVES”  το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην ομαδική έκθεση Survival kit 13: “The little bird must be Caught” στο κέντρο σύγχρονης Τέχνης της Λετονίας, στην Ρήγα σε επιμέλεια Ηλιάνας Φωκιανάκη.

 

@wolfgang_tillmans

Ο Wolfgang Tillmans είναι Γερμανός φωτογράφος και ίσως η μεγαλύτερη επιρροή μου για τα αισθητικά και τα πολιτικά του ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα σε σχέση με την LGBTQI+ κοινότητα και την ταυτότητα φύλου, αλλά και με ενεργή ακτιβιστική δράση σε κοινονικά και πολιτικά ζητήματα. Αξίζει εκτός επό τον προσωπικό του λογαριασμό και ένα ξεφύλλισμα στις καταπληκτικές του εκδόσεις.

 

@cevdeterek

O Cevdet Erek είναι Τούρκος εικαστικός καλλιτέχνης και μουσικός. Όταν είχα δει το 2019 το έργο του Bergama Stereo στο Hamburger Bahnof του Βερολίνου είχα πάθει κυριολεκτικά σόκ. Στον λογαριασμό του θα βρείτε εκτός από τα έργα του και πανέμορφες εικόνες από την Istanbul  και τα ταξίδια του. Για όσους είναι λάτρεις των κρουστών αξίζει να ψάξετε και την μουσική του.

 

 @nts_radio

O επίσημος λογαριασμός του NTS Radio από το Hackney του Λονδίνου είναι σαν μία ανοιχτή εγκυκλοπαίδια για τα μουσικά είδη. Δεν θα πώ παραπάνω! ΄Οσοι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς μουσική, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στις δημοσιεύσεις τους, αλλά και στις εκπομπές τους.

Πιστέψτε με θα ξανά θυμηθείτε τι είναι ραδιόφωνο!

 

@gabbereleganza

O Gabber Elegenza είναι μουσικός της ηλεκτρονικής μουσικής και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για ηχητικά τοπία,  την Hardcore, την μετα-ρέηβ και την σύχρονη κουλτούρα της μουσικής, είστε σίγουρα στον σωστό λογαριασμό, ο οποίος εκτός από ηχητικές εγκαταστάσεις θα σας δώσει και μια πλήρη ιστορική εικόνα της Ρέηβ σκηνής.

 

Για το τέλος άφησα έναν λογαριασμό που μόλις τον ανακάλυψα μου έδωσε ευχάριστα γαργαλητά στο στομάχι και μια έκρηξη στην κουζίνα, δεν είναι άλλος από τον λογαριασμό της…

@nouvelle_alacuisine 

Η Χρύσα Πετροχείλου είναι αυτό που λέμε «ο άνθρωπος που αγαπάει το φαγητό» και επειδή ανήκω σε αυτό το είδος ανθρώπών, στο προφίλ της Χρύσας, εκτός από τις καταπληκτικές φωτογραφιες από τα φαγητά  που γεύεται, μέρη που επισκέπτεται και τις ιστορίες τους,  θα βρείτε πάντα και ένα μικρό κειμενάκι το οποίο θα σας ανοίξει περισσότερο την όρεξη. Plus τελευταία ανεβάζει καταπληκτικές συνταγές ακολουθήστε της κατά γράμμα και  θα με θυμηθείτε!

Επιμέλεια στήλης: Μαριάννα Στεφανίτση

TAGS