H Εύα Ανερράψη μας προτείνει τα αγαπημένα της Instagram accounts.

Η Εύα Ανερράψη είναι εικαστικός και γραφίστρια με κύριο μέσο στη δουλειά της, τη φωτογραφία, την ποιητική γραφή και την κινούμενη εικόνα. Στις 24 Ιουνίου εγκαινιάστηκε η ατομική της έκθεση «Χάθηκα Σε Αδάμαστες Μορφές Εμπειριών Κρυφών, Σε Απέραντα Μέρη Που Εξαλείφονται», στο CLOSING SOON.

 

Η Ανερράψη είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και της σχολής Βακαλό. Στα έργα της συχνά χρησιμοποιεί αναλογικά και ψηφιακά μέσα για να περιγράψει τις ποιότητες, τις υφές και τις οπτικές σχέσεις που προκύπτουν από την εκάστοτε χειρονομία, εξερευνόντας παράλληλα τους τρόπους συγγραφής του σύγχρονου ερωτικού λόγου.

Όπως αναφέρει η ίδια, το ενδιαφέρον της για το μέσο αφορά κυρίως την ενημέρωση και την προώθηση της δουλειάς της. “Χρησιμοποιώ το Instagram κυρίως για να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον ευρύ καλλιτεχνικό χώρο, για να δημοσιεύω αποσπάσματα από το φωτογραφικό μου αρχείο, λεπτομέρειες ή ολόκληρες εικόνες από τα έργα μου, αναφορές σε καθημερινές λεπτομέρειες που λειτουργούν σαν προσωρινές σημειώσεις για κάτι άλλο.” μας λέει και συνεχίζει “Είναι ένα εργαλείο που ευνοεί τους καλλιτέχνες, μιάς και εντάσσεται σε μία κατάσταση έρευνας και κατατόπισης, προσβάσιμη σε κοντινή στιγμή ή ακτίνα.”

Τα παρακάτω instagram accounts ενδιαφέρουν την Ανερράψη και ανατρέχει συχνά καθώς όπως σχολιάζει “είναι αυτοί που μου δίνουν κυρίως την αίσθηση μίας αποσπασματικής πληροφόρησης, σαν ένα μικρό αρχείο που είναι ενταγμένο σε αυτή την πλατφόρμα. Παράλληλα με ενδιαφέρουν οι Instagram accounts καλλιτεχνών που τα έργα τους είναι αρκετά επηρεασμένα και αναφέρονται στις σχέσεις που δημιουργούμε με τον ψηφιακό χώρο ή που επιχειρούν να εντάξουν μία πιό άμεση, πιό συνήθης, ελεύθερα ποιητική επιτελεστική γλώσσα.”

 

@thislongcentury

 

 

Το This Long Century ιδρύθηκε το 2008 και είναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη συλλογή προσωπικού αρχείου από καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, κινηματογραφιστές, μουσικούς και cultural icons από όλο τον κόσμο. Συγκεντρώνει ευαίσθητες δουλειές όπως αποκόμματα σχεδίων από τετράδια, εφήμερες συλλογές, προσωπικά αναμνηστικά, home movies και μικρά δοκίμια που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να βρεθούν ώς αρχειακό υλικό.

 

 

@designingwriting

 

Η σελίδα του γραφίστα Alexandru Balgiu, Designing Writing είναι μία συνεχής, αισθητηριακοσυντακτική (“editosensorial”) εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ γραφιστικής και λογοτεχνίας, όταν αυτά συναντούν την ποίηση και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις. Εμπεριέχει κυρίως αποκόμματα από καλλιτεχνικά βιβλία, που με την αισθητική των 70’s, έχουν διαφόρων ειδών πειραματικές δομές της γλώσσας, της τυπογραφίας και της σκιτσογραφίας.

 

@aqnb

 

Το AQNB είναι μία μή κερδοσκοπική διαδικτυακή στήλη, αφοσιωμένη στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Αφορά την διασταύρωση των εικαστικών τεχνών, της μουσικής και της κριτικής σκέψης και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πειραματικών και αναδυόμενων πρακτικών που αντιστέκονται στην ταξινόμηση.

 

@metahaven

 

Το στούντιο έρευνας και σχεδιασμού, Metahaven, ιδρύθηκε από τους Vinca Kruk και Daniel Van Der Velden με έδρα το Amsterdam. Το έργο των Metahaven, τόσο ανατεθειμένο όσο και αυτο- σκηνοθετημένο, δημιουργεί απο κοινού, αντικείμενα γραφιστικής σχεδίασης που αντικατοπτρίζουν πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Εκτός από τη διεθνή παρουσίαση σχεδίων και ερευνητικών έργων, έχουν γράψει και επιμεληθεί πολυάριθμες εκδόσεις όπως το «Uncorporate Identity» και το «Black Τransparency».

 

@mirandajuly

 

Η Miranda July είναι αμερικανίδα κινηματογραφίστρια, καλλιτέχνις και συγγραφέας. Τα βίντεό της, οι περφόρμανς της και τα έργα της που βασίζονται στο διαδύκτιο, έχουν παρουσιαστεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο Guggenheim, κ.α. Σάν καλλιτέχνις επιτέλεσης δημιουργεί καταστάσεις συμβολικές για το γυναικείο φύλο. Έχει εκδόσει βιβλία όπως το ‘Learning To Love You More’, που φτιάχτηκε από μία συλλογή απαντήσεων από ερωτήσεις αναρτημένες στην ιστοσελίδα του project.

 

Επιμέλεια στήλης: Μαριάννα Στεφανίτση

TAGS