Έργο της Χριστίνας Μήτρεντσε (a.antonopoulou.art)

Σαββατιάτικη βόλτα σε Μοναστηράκι, Ψυρρή και πέριξ

Είναι σίγουρα το πιο πολύβουο κομμάτι της πόλης και όσο καλοκαιριάζει θα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον καθώς νέα meeting points ξεφυτρώνουν με καταιγιστικό ρυθμό ανάμεσα στην κλασική αγορά και το ιστορικό κέντρο. Σαββατιάτικη βόλτα λοιπόν με πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις και γευστικό φινάλε αξιώσεων.

Ξεκινάμε με μια έκθεση που μοιράζεται σε δύο χώρους και η οποία εγκαινιάζει το πρώτο κομμάτι του κύκλου Συχνότητες / Frequencies, μια σειρά παρουσιάσεων που περιστρέφεται γύρω από το έργο δυο πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών, της Μπίας Ντάβου και του Παντελή Ξαγοράρη αλλά διερευνά και σημεία επαφής με άλλους εικαστικούς, στην προκειμένη περίπτωση με την Αμερικανίδα Tauba Auerbach και του Γερμανού Peter Roehr. Ένα μέρος της έκθεσης λειτουργεί στο Radio Athènes (13:00 με 17:00) στην οδό Πετράκη 15 και ένα άλλο στον χώρο Μελάς Μαρτίνος (12:00  με 18:00), στην Πανδρόσου 50.

Στην οδό Αγάθωνος, ένα μικρό στενό ανάμεσα στην Αιόλου και την Αθηνάς, στο νούμερο 6 θα βρείτε τον χώρο τέχνης Gramma_Epsilon όπου φιλοξενείται ένα μέρος της έκθεσης  «Mirella Bentivoglio. Η αθέατη πλευρά της Σελήνης», η πρώτη αναδρομική στην Αθήνα της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας που συνδύασε εικόνα και κείμενο  (100 χρόνια από τη γέννηση της) και που διοργανώνεται από το ομώνυμο αρχείο και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών  (το οποίο είναι στην οδό Πατησίων και εκθέτει και αυτό ένα μέρος των έργων).  Τα Σάββατα η Gramma_Epsilon λειτουργεί από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι.

Επόμενη στάση στου Ψυρρή, στην οδό Αριστοφάνους 20 και στην γκαλερί a.antonopoulou.art όπου η Χριστίνα Μήτρεντσε παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπό τον τίτλο «Minumental» μια επιλογή από τη σειρά σχεδίων με γραφίτη, χρώμα και κολλάζ, καθώς και γλυπτικά έργα ως μέρος του εν εξελίξει πρότζεκτ Add To My Library που ξεκίνησε το 2011. Αυτό το διεθνές πρότζεκτ, το οποίο εστιάζει στη σχέση τέχνης και βιβλίου, αποτελεί μέρος μιας σειράς εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε γκαλερί και εκπαιδευτικά κέντρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη. Τα Σάββατα η γκαλερί ανοίγει 12 και κλείνει 4.

Και για φαγητό; Μα στο νέο απόλυτο talk of the town της περιοχής, το εστιατόριο ψαγμένης γαστρονομίας που ακούει στο άκρως επιχειρηματικό όνομα Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ και σερβίρει έναν συνδυασμό παραδοσιακής και μοντέρνας κουζίνας από τον σεφ Λουκά Μάιλερ. Θα το βρείτε στου Ψυρρή,  Μελανθίου 2 αλλά επειδή γίνεται λαϊκό προσκύνημα – εξ ού και τα κεριά που κυριαρχούν στον χώρο (!) –  θα σας συνιστούσαμε να κλείσετε τραπέζι πριν το επισκεφθείτε.

TAGS