Ποιοι Είμαστε

Η μοναδική ελληνική εφημερίδα
για τα εικαστικά και τον πολιτισμό

Τα Νέα της Τέχνης ιδρύθηκαν το 1991 από τη δημοσιογράφο Άρτεμη Καρδουλάκη και είναι το πρώτο «αδελφό» έντυπο της Art Newspaper, της μεγαλύτερης ενημερωτικής πηγής παγκοσμίως για τον χώρο της τέχνης από το 1990.

Σε στενή συνεργασία με την ιδρύτρια του διεθνούς δικτύου Anna Somers Cocks και τον Ιταλό εκδότη Umberto Allemandi, Τα Νέα της Τέχνης έγιναν το πιο αξιόπιστο έντυπο των Ελλήνων φιλότεχνων για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα εικαστικά και τον πολιτισμό.

Ακολουθώντας μια διακριτή και σταθερή πορεία, το 2017 Τα Νέα της Τέχνης μπήκαν σε μια νέα εποχή, με την ιστορικό τέχνης Όλινκα Μηλιαρέση-Βαρβιτσιώτη στη διεύθυνση της εφημερίδας, με ανανεωμένη ενέργεια και νέα αντίληψη που εξερευνά τον σύγχρονο κόσμο της τέχνης, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το design, καθώς και την αγορά της τέχνης.

Νέα εποχή, νέα ομάδα & άποψη

Έχοντας ένα δίκτυο εξειδικευμένων και αναγνωρισμένων συντακτών και ανταποκριτών στην Ελλάδα και στις διεθνείς μητροπόλεις της τέχνης, Τα Νέα της Τέχνης είναι μια glocal εφημερίδα -προσεγγίζει, δηλαδή, την εγχώρια εικαστική σκηνή μέσα από τη γνώση της διεθνούς πραγματικότητας.

 

Στις 56 σελίδες του εντύπου και στην ηλεκτρονική έκδοση αναδεικνύονται ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα της τέχνης διεθνώς και η επικαιρότητα στις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες, στην αρχιτεκτονική και στην αρχαιολογία, φιλοξενούνται κριτικές εκθέσεων, απόψεις από σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, καθώς και συνεντεύξεις με κορυφαίους διεθνείς δημιουργούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Η πολιτιστική επικαιρότητα καλύπτεται καθημερινά και μέσα από τους σχετικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube).

 

Με γνώση, άποψη και κριτική ματιά, Τα Νέα της Τέχνης είναι η πλέον αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στην Ελλάδα για την τέχνη: ένα απαραίτητο εργαλείο ενημέρωσης για συλλέκτες, επαγγελματίες και για οποιονδήποτε θέλει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της τέχνης, αλλά και μία ζωντανή πλατφόρμα για ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε καλλιτέχνες, ειδικούς και κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο Τα Νέα της Τέχνης ανοίγουν επιπλέον διαύλους επικοινωνίας με τους φιλότεχνους διοργανώνοντας ανοιχτές ομιλίες/συζητήσεις αλλά κα ειδικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις για τους συνδρομητές τους.