Λεπτομέρεια έργου του b. από την έκθεση «Distorted» στην Allouche Benias Gallery

Τα highlights της εβδομάδας

Η εικαστική κίνηση της εβδομάδας μέσα από τις επιλογές της συντακτικής ομάδας του The Art Newspaper Greece.

Με αναφορές σε μινιμαλιστικές πρακτικές, ο Κώστας Μπασάνος επιχειρεί στο Potential Project μια ανασύνταξη του χώρου, μέσα από την αποδόμηση της γλώσσας εστιάζοντας στα γράμματα-στοιχεία που συνθέτουν μια λέξη σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα δομικά στοιχεία, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο υπαινικτικά μια σχέση ανάμεσα στο κείμενο και την αρχιτεκτονική. Η έκθεση «E like End» κάνει εγκαίνια την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Μικρών και μεγάλων διαστάσεων έργα που πραγματεύονται τη φύση – πρωταγωνιστή εκατομμύρια χρόνια πριν ή ακόμα και μετά την ανθρώπινη παρουσία πάνω στη γη είτε αναπαριστώντας τοπία ενός άλλου πλανητικού συστήματος παρουσιάζει η Ιωάννα Κωνσταντίνου στην Art Zone 42. H έκθεση «Before or after Humanityπου είναι η ένατη της εικαστικού, ξεκινάει την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

«Το Ρόδο είναι ένας κόσμος συναισθημάτων, είναι το σύμπαν που μας συνοδεύει». Σαν ένα σύμπαν, με το ρόδο ως αιτία, λόγο και σύμβολο, απεικονίζεται η διάσταση του τόπου και του χρόνου στα έργα της Αθηνάς Ιωάννου που παρουσιάζονται στη γκαλερί Batagianni. Είναι έργα σε χαρτί, φυσικές χρωστικές, σινική μελάνι και χρυσό με τα πρώτα από αυτά να δημιουργήθηκαν το 2020 κατά τη διάρκεια της επί τόπου εγκατάστασης του έργου της καλλιτέχνιδας, στη μόνιμη συλλογή του ξενοδοχείου Perianth hotel S.A. στην Αθήνα. Η έκθεση «As a Rose is a Rose is a Rose» ξεκίνησε χθες 29 Μαρτίου.

Η Allouche Benias Gallery προσκάλεσε έξι καλλιτέχνες (b., Jamie Fitzpatrick, Julien Jaca, Kiko Miyares, George Tourlas και UFO907) σε έναν πολύπλοκο διάλογο σχετικά με την αντίληψη για τα είδωλα και τον μύθο που τα περιβάλλει. Καθένας από τους καλλιτέχνες παρουσιάζει τη δική του πραγματικότητα, φιλτραρισμένη μέσα από έναν παραμορφωτικό φακό, απεικονίζοντας μια εικαστική σάτιρα της σύγχρονης κοινωνίας. Η έκθεση «Distorted» κάνει εγκαίνια την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, στην τρίτη ατομική του έκθεση, με τίτλο «Posthuman, past Politics?», επιδιώκει να κατανοήσει τον κόσμο μέσα από πολλαπλές και ετερογενείς προοπτικές. Eπεξεργάζεται τρισδιάστατες ψηφιακές προσωπογραφίες του εαυτού του, με αποτέλεσμα το μοτίβο της προσωπογραφίας του να επαναλαμβάνεται με διαφορετικά μέσα: ως τρισδιάστατη εκτύπωση στην γλυπτική εγκατάσταση, ως βιντεοσκόπηση στην ανάγνωση του πλατωνικού διαλόγου, που αφηγείται ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Λύσανδρος Σπετσιέρης και ως ψηφιακός χαρακτήρας στο βιντεοπαιχνίδι, όπου οικειοποιείται ως καλλιτεχνικό μέσο έναν μηχανισμό δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών. Εγκαίνια στον χώρο τέχνης Παρόδιος Στοά (Αιόλου 42-44) την Πέμπτη 311  Μαρτίου.

 

TAGS