Τα highlights της εβδομάδας

Εκθέσεις και events, σε φυσική ή ψηφιακή μορφή για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου  όπως τα επέλεξε η συντακτική ομάδα του Art Newspaper Greece.

 

Με την έκθεση «Hotberg» η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου προβληματίζεται για τον γυναικείο αισθησιασμό από ένα μεταφυσικό πρίσμα, ενώ διαπραγματεύεται τη γυναικεία χειραφέτηση με τον δικό της, μη-απολογητικό τρόπο. Η καλλιτέχνης ζωγραφίζει απευθείας στις σελίδες vintage περιοδικών, σε φωτογραφίες που ανακαλύπτει σε παλιές ερωτικές καρτ ποστάλ ενώ στα κολλάζ της  εξερευνά την αγιογραφία των επαγγελματιών του στριπτίζ και του τζόγου. Εγκαίνια στις 2 Δεκεμβρίου στην a.antonopoulou.artΠερισσότερα εδώ.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2021, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και στην εκδήλωση «Im Positive» που έγινε πριν λίγες μέρες,  ακούστηκαν ιστορίες αποδοχής και συμπερίληψης. Άτομα οροθετικά και μη ανέβηκαν στην Κεντρική Σκηνή και αφηγήθηκαν τις προσωπικές ιστορίες τους φωτίζοντας τις διαφορετικές όψεις του HIV, μιλώντας ανοιχτά για το στίγμα που υπάρχει ακόμη στις σχέσεις, στη δουλειά και στην κοινωνία, για όσα έχουν με κόπο κατακτηθεί και όσα πρέπει ακόμη να γίνουν. Τη συζήτηση συντόνιασαν η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τη συζήτηση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

 

Με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ATOPOS cvc, Βασίλης Ζηδιανάκης έχει προσκαλέσει τον εικαστικό και ιστορικό Αλέξη Φιδετζή να επιμεληθεί το υβριδικό εν εξελίξει πρότζεκτ #RevoltingBodies. Που μέσα από δράσεις και εκθέσεις πραγματεύεται την έννοια της επανάστασης και τους τρόπους όπου η επαναστατική φαντασίωση επιβάλλεται στα ανθρώπινα σώματα. Στο πλαίσιο του project, και στη δράση «Ομοερωτισμός και Επανάσταση», ο Ρουμάνος εικαστικός Liviu Bulea έχει δημιουργήσει μια σειρά έργων για το Athens Pride Week 2021 που αναφέρονται στην αισθητική εικονογραφία των κομμουνιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο. Τα έργα θα προβάλλονται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της δράσης και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι έρευνας και σχεδιασμού 6roads εκθέτει για πρώτη φορά στο Wisedog Area#03 της Λάρισας μια διαφορετική θέαση του εμβληματικού έργου του Τάκη Τλούπα, μέσα από μια σειρά διασκευασμένων φωτογραφιών. To project “O Τλούπας Αλλιώς» εστιάζει σε πολλαπλά πεδία έρευνας και μελέτης προσεγγίζοντας το φωτογραφικό αρχείο του Τλούπα ως κεφάλαιο αλλά και ως διαχρονικό εργαλείο για την πολιτισμική παραγωγή της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Περισσότερα εδώ.

 

 

TAGS
Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα