“Trials & Erros” στο Ρομάντσο: Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Radicalisation Pipeline Series, 2021 (Παραχώρηση του καλλιτέχνη και της γκαλερί The Breeder)

Τα highlights της εβδομάδας

Ζωγραφική, βίντεο, φωτογραφία, γλυπτική, ηχητικές εγκαταστάσεις, κόσμημα: οι σημαντικότεροι λόγοι για εικαστικές εξορμήσεις, αυτή την εβδομάδα, όπως τις επέλεξε η συντακτική ομάδα του Art Newspaper Greece.

 

Η ομαδική έκθεση «Trials & Errors»  διερευνά τις αισθητικές και κοινωνικές επιρροές της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή εμπειρία και την τέχνη. Πέντε Έλληνες εικαστικοί (Μαρία Βαρελά, Θεόδωρος Γιαννάκης, Εύα Παπαμαργαρίτη, Γιώργος Παπαφίγκος και Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης) με νέα έργα, εξετάζουν, δοκιμάζουν και αμφισβητούν τεχνητά περιβάλλοντα, συστήματα ταξινόμησης και τρόπους σκέψης που διαμορφώνονται μέσα από τη μηχανική μάθηση και τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η επιμέλεια είναι της Κατερίνας Γκουτζιούλη και της Δάφνης Δραγώνα. Εγκαίνια στις 27 Νοεμβρίου στο Ρομάντσο. Περισσότερα εδώ.

 

Η έκθεση «Πρίγκιπας με μπλε κορώνα συναντά την οικογένεια στο σώμα του» περιλαμβάνει έργα με λάδι σε καμβά και σχέδια που ο Αλέξανδρος Γεωργίου  δημιούργησε στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα από το 2017 μέχρι σήμερα. Τα έργα αναπαριστούν έναν κόσμο πολύχρωμο, στον οποίο περιφέρονται, κατοικούν, και συσχετίζονται πλάσματα αινιγματικά, άλλοτε ανθρωπόμορφα και άλλοτε όχι, που μοιάζουν να έρχονται από το χώρο του ασυνείδητου. Ζωγραφίζοντας με λάδια και μαρκαδόρους, ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει την οξύτητα και σκληρότητα της γραμμής με την υδάτινη και τρυφερή ζωγραφική επιφάνεια. Εγκαίνια στη αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή στις 24 Νοεμβρίου. Περισσότερα εδώ.

 

Η έκθεση «The Way In» που επιμελούνται ο Πάνος Φουρτουλάκης και ο Titus Nouwens στο House N Athen περιλαμβάνει την βίντεο-ηχητική εγκατάσταση της Leah Clements «Reprise / Reprieve», τη βουβή ταινία του Christian Friedrich «Untitled» (2010 – 2011), το έργο «Home Ressemblances» του Aaron Ratajczyk φτιαγμένο από υλικά συσκευασίας σε συνδυασμό με μικρόφωνα και το «Exhausted Lovers» της Ίριδας Τουλιάτου που διερευνά μέσα από τη δημοσιοποίηση ιδιωτικών αντικειμένων θέματα όπως η εγγύτητα, η συντροφικότητας ή η μοναξιά. Περισσότερα εδώ.

 

Στην Crux Galerie o Ιταλός φωτογράφος Leonardo Pucci παρουσιάζει την έκθεση «Flowers», μια σειρά νέων έργων, όπου αποτυπώνονται με έντονη συμβολιστική διάθεση ανθισμένα λουλούδια δεμένα (σαν σε αιχμαλωσία) με σχοινιά ή πολύχρωμα κορδόνια, έργα που παραπέμπουν με κάποιο τρόπο στις συνθήκες εγκλεισμού που όλοι βιώσαμε πρόσφατα και που ήταν και η αφετηρία της έμπνευσης τους. Εγκαίνια στις 25 Νοεμβρίου.

 

Eικαστική έκφραση της συνεργασίας ανάμεσα στην jewelry artist Σοφία Ζαράρη και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η συλλογή «Anatasis» αντλεί έμπνευση από τις διαχρονικές αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.  Η συλλογή  θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην El. Marneri Creative Gallery, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Δείτε τη συλλογή εδώ.

TAGS