Έργο του Κορνήλιου Γραμμένου

Τα highlights της εβδομάδας

Η συντακτική ομάδα της Art Newspaper Greece επιλέγει εκθέσεις και εικαστικές δράσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα και σας περιμένουν σε χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  

 Η έκθεση «Προσωδίες και Ραψωδίες» του Κορνήλιου Γραμμένου αποτελεί για το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά μια χειρονομία συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς ο καλλιτέχνης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τον περασμένο Απρίλιο, συνεργάστηκε στενά με τους ανθρώπους του μουσείου, Γιάννη Μπόλη και Ελένη Κωτσαρά ως προς τον αρχικό σχεδιασμό της αλλά και του αναδρομικού καταλόγου της δουλειάς του. Από τις 18 Νοεμβρίου παρουσιάζονται στο μουσείο του Θησείου έργα που δημιούργησε ο Γραμμένος τα τελευταία χρόνια, ενώ ο συνοδευτικός κατάλογος καταγράφει το σύνολο της δουλειάς του, ταξινομημένο σε ενότητες. Περισσότερα εδώ.

Η πρώτη ατομική έκθεση του Aleksandar Todorovic στην Αθήνα, με τίτλο «Brave New Normal World»,  θίγει σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα δημιουργώντας έργα τέχνης που ακολουθούν την τεχνική των βυζαντινών αγιογραφιών. Ο Todorovic δημιουργεί ένα πολιτιστικό και ιστορικό παρόραμα, συνθέτοντας έναν άνευ προηγουμένου σχολιασμό, σε πραγματικό χρόνο, των πιο σουρεαλιστικών σκηνών από το μεγαλύτερο τρέχον ριάλιτι σόου: τη ζωή στον 21ο αιώνα. Εγκαίνια στις 18 Νοεμβρίου στη γκαλερί Δυο Χωριά. Περισσότερα εδώ.

Στην έκθεση «Drumroll but no punchline», πρώτη ατομική του παρουσίαση στη γκαλερί The Eye Altering της Θεσσαλονίκης (εγκαίνια στις 19/11), ο Άκης Καράνος επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την ποπ εικονογραφία, μας ωθεί να αντιληφθούμε τα θέματα του ως εκφράσεις της καπιταλιστικής αισθητικής και ηγεμονίας.  Στα έργα του, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, θρησκευτικά σύμβολα, ποπ ήρωες, σεξουαλικά υπονοούμενα, μυθικά πλάσματα και πορνογραφικές στιγμές μπλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν παράδοξες αφηγήσεις. Περισσότερα εδώ.

To project «Their mouths would then be filled with marble» είναι ένα ομαδικό έργο που ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου και αποτελείται από μεμονωμένα αλλά αλληλένδετα μέρη στο MISC Athens (Τούσα Μπότσαρη 20). Επικεντρώνεται σε μια εγκατάσταση του Hussein Nassereddine και δύο δημόσια προγράμματα που υλοποιούνται μέσω συνομιλιών, εκθέσεων και προβολών με προσκεκλημένους συμμετέχοντες.  Η επιμέλεια είναι της Suzy Halajianτα και συμμετέχουν οι Hera Büyüktaşciyan, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Quinn Latimer, Nour Mobarak, Hussein Nassereddine, Nina Papaconstantinou, Γεωργία Σαγρή και Gariné Torossian. Περισσότερα εδώ.

 

TAGS