Από προηγούμενη εμφάνιση της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Στο Μουσείο Μπενάκη για Μότσαρτ

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινάει ο κύκλος τεσσάρων συναυλιών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών.

Σε ένα κύκλο τριών συμφωνικών συναυλιών που θα γίνουν στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, οι τρεις νικητές των προηγούμενων masterclass και διαγωνισμών νέων μαέστρων της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών (2019, 2020 και 2021) θα έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν την Φιλαρμόνια σε ένα πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα. Στην τέταρτη και τελευταία συναυλία, στο πόντιουμ θα ανέβει ο εμπνευστής του θεσμού, διεθνούς φήμης μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, που θα κλείσει τον κύκλο. Στο επίκεντρο του κύκλου συναυλιών βρίσκονται οι τέσσερις τελευταίες συμφωνίες του Wolfgang Amadeus Mozart, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, όπως πάντα, και έργα Ελλήνων συνθετών, όπως ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, Θόδωρος Αντωνίου, Μιχάλης Οικονόμου και Τάσος Ρωσόπουλος. Τον ρόλο των σολίστ κρατούν ο κλαρινετίστας Άγγελος Πολίτης, ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος, η φλαουτίστα Θεοδώρα Ιορδανίδου και ο διεθνούς φήμης πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου σε μουσική διεύθυνση του Ισραηλινού Gaddiel Dombrowner (νικητής 2021) θα παρουσιαστούν έργα του Ottorino Respighi (Παλιοί χοροί και άριες για λαούτο – Σουίτα αρ. 3), Φίλιππου Τσαλαχούρης (“Es winkt und neigt sich” φαντασία-παραλλαγές σε ένα θέμα του Fr. Nietzsche, για σόλο κλαρινέτο και βαρύτονο) και Wolfgang Amadeus Mozart (Συμφωνία αρ. 38, σε Ρε μείζονα, Κ. 504). Σολίστ: Άγγελος Πολίτης (κλαρινέτο), Χρήστος Ραμμόπουλος (βαρύτονος)

Το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου διευθύνει ο Κοσταρικανός Luis Castillo Briceño (νικητής 2020) και θα ακουστούν τα έργα «Κομμός Β» του Θόδωρου Αντωνίου, το  Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα σε Σολ μείζονα, Κ. 313 και η Συμφωνία αρ. 39, σε Μι ύφεση μείζονα, Κ. 543 του Μότσαρτ. Σολίστ: Θεοδώρα Ιορδανίδου (φλάουτο)

Την Παρασκευή, 1 Απριλίου υπό την διεύθυνση του Γερμανού Jonathan Stark (νικητής 2019) η Φιλαρμόνια θα εκτελέσει το πρόγραμμα: Franz Schubert / Gustav Mahler, «Ο Θάνατος και η Κόρη», κουαρτέτο εγχόρδων σε ρε ελάσσονα, D 810, διασκευασμένο για ορχήστρα εγχόρδων, Μιχάλης Οικονόμου, Concerto grosso και Wolfgang Amadeus Mozart, Συμφωνία αρ. 40, σε σολ ελάσσονα, K. 550

Τέλος την Κυριακή, 22 Μαΐου υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου θα ακουστούν τα έργα «Το λικέρ του Ντον Τζοβάνι», ντιβερτιμεντο για ορχήστρα, του Τάσου Ρωσόπουλου και τα Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Λα μείζονα, αρ. 12, Κ. 414 και Συμφωνία αρ. 41, σε Ντο μείζονα, «Του Διός», K. 551 του Μότσαρτ. Σολίστ: Κωνσταντίνος Δεστούνης, πιάνο. Και οι τέσσερις συναυλίες έχουν ώρα έναρξης 8 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 και 10 ευρώ.

TAGS