Μουσείο Μπενάκη: Επαναστατική ταχύτητα φωτός

Η σεζόν έχει ανοίξει για τα καλά και οι επισκέψεις στους χώρους πολιτισμού και στα μουσεία μπαίνουν ξανά στο πρόγραμμα μας. Αυτή την εποχή στο Μουσείο Μπενάκη, τόσο στο εμβληματικό κτίριο της Πειραιώς 138, όσο και στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού της οδού Κουμπάρη, μπορείτε να απολαύσετε, πέρα από τις θαυμαστές μόνιμες συλλογές τους, τέσσερις σημαντικές εκθέσεις, εκ των οποίων οι τρεις είναι συνυφασμένες με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και μια ακόμη αφιερωμένη στην κεραμική της Κορέας.

Αρκετοί λοιπόν οι λόγοι για να περάσετε τις πύλες ενός μουσειακού οργανισμού που στα 90 χρόνια της ιστορίας του, έχει μετεξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πρωτοποριακότερους της Ευρώπης, και ο οποίος διαθέτει πλέον δέκα παραρτήματα. Παρά την ανάπτυξη του, το Μουσείο Μπενάκη παραμένει οικείο, ανοικτό σε όλα τα κοινά και πιστό στην αποστολή του, τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού χώρου όπου πολιτισμοί, εποχές και τόποι συναντούν τον σύγχρονο πολιτισμό. Και δεν συναντούν μόνο τον σύγχρονο πολιτισμό αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ουσιαστικά, πλάι στα πολύτιμα και εντυπωσιακά εκθέματα του παρελθόντος τώρα υπάρχει και ένα «έκθεμα» από το μέλλον. Το οποίο ίσως δεν το βλέπεις με την έννοια της όρασης αλλά το αισθάνεσαι όταν αντιλαμβάνεσαι πως σε αυτό τον χώρο η εμπειρία της τέχνης και του πολιτισμού απογειώνεται. Είναι το Wi-Fi Fiber της Wind το οποίο παρέχεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες του μουσείου και προσφέρει ασύλληπτες ταχύτητες που αγγίζουν τα 200Mbps.

Τι σημαίνει αυτό; Θα το διαπιστώσετε όταν αφενός βιώσετε με τρόπο ανεπανάληπτο την τέχνη και ιστορία μέσα από εικονικές εμπειρίες και παραγωγές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και αφετέρου όταν ανοίξεις το κινητό ή και το λάπτοπ σου στο καφέ του μουσείου χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το  δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών WIND Fiber, To Μουσείο Μπενάκη είναι ο μοναδικός δημόσιος χώρος πολιτισμού που παρέχει δωρεάν αυτήν την εμπειρία σε όλους.

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Μουσείου Μπενάκη από την WIND Ελλάς έχει ξεκινήσει από το εμβληματικό κτήριο της Πειραιώς 138 και το Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα κτήρια του Μουσείου το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να ζήσουν αυτή την εμπειρία πάνω από 500.000 επισκέπτες τον χρόνο, όσοι δηλαδή περίπου θαυμάζουν ετησίως τα εκθέματα και περιηγούνται στις αίθουσες και των δέκα κτιρίων.

Η WIND, ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας και τεχνολογίας, είναι αρωγός στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και συμβάλλει σε ένα έργο σαν κι αυτό που δίνει νέες δυνατότητες στο πολιτιστικό τοπίο και το έχουμε ανάγκη όλοι.

TAGS
Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα