«Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity» με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη στο MoMus

Monday Report

Αυτή την εβδομάδα κάνουμε μια επιλογή από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών ιδρυμάτων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναζητούμε διευθυντές και εθελοντές και παίρνουμε μέρος σε ένα βιωματικό εργαστήριο για την μεταμόρφωση και τη γελοιότητα.

 

«Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους» ονομάζεται το πρόγραμμα με το οποίο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Μουσείο Ακρόπολης και για ένα τριήμερο, από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου καλεί ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές οι οποίοι προέρχονται από Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων για να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στον χώρο και την ιστορία της Ακρόπολης, έτσι ώστε να ενθαρρύνει την εξοικείωση τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και την κοινωνική τους ένταξη. Μια πρωτοβουλία από αυτές που χρειαζόμαστε και επικροτούμε.

Διοικητικό – Οικονομικό Διευθυντή αναζητά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και έχει δημοσιεύσει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (η οποία λήγει την Τετάρτη 22/9). Ανάμεσα στα καθήκοντα του Διευθυντή είναι να υποβοηθά τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή στην υλοποίηση και τον συντονισμό του έργου του, έχει την ευθύνη του ανθρώπινου δυναμικού του Μουσείου, εισηγείται τον ετήσιο προϋπολογισμό κλπ. Δείτε περισσότερα εδώ

Με καλλιτεχνικές δράσεις, ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία του και 10% έκπτωση στα πωλητήρια γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Ενδεικτικά, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας  ο Φοίβος Δεληβοριάς και η παρέα του παρουσιάζουν στις 24/9 (στις 7 το απόγευμα) την παιδική παράσταση «Πες μου το όνομα σου» ενώ στο Ιστορικό Αρχείο της Αθήνας την ίδια ημέρα (24/9) μπορείτε να δείτε την εικαστική έκθεση «Από το παράθυρο μου» όπου 210 παιδιά από ακριτικές περιοχές απεικόνισαν την καθημερινότητα τους. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λειτουργήσει εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με προβολή της βραζιλιάνικης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος». Δείτε όλες τις δράσεις εδώ.

Οι έννοιες της μεταμόρφωσης και της γελοιότητας πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο του τριήμερου ομότιτλου εκπαιδευτικού, βιωματικού εργαστηρίου με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη που θα φιλοξενηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου. Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης προτείνει ερμηνευτικά εργαλεία που προκύπτουν από την πολυετή έρευνά του πάνω στις δύο έννοιες. Η συμμετοχή στο εργαστήριο «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity» γίνεται αποκλειστικά με δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερα δείτε εδώ.

To Athens Digital Arts Festival (ADAF) ξεκινάει σήμερα 20 Σεπτεμβρίου τη 17η διοργάνωση του με τίτλο «Tāctus,» (και θέμα τον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης σύνδεσης) αλλά για την φυσική του διοργάνωση, η οποία θα γίνει από 13 έως 17 Οκτωβρίου σε έναν μυστικό ακόμα χώρο του κέντρου της Αθήνας,  χρειάζεται δημιουργικούς ανθρώπους για να το στηρίξουν ως εθελοντές. Οπότε, αν είσαι άνω των 18 ετών και θέλεις να ενταχθείς στην ομάδα εθελοντών του ADAF, συμπλήρωσε μέχρι τις  26/9 την αίτηση που θα βρεις εδώ

 

TAGS