Ο Paul Stern της Northern Telecom και ο George Fisher της Motorola με μια νέα συσκευή το 1992. (AP Photo/David Cantor)

Μήπως έχετε κάπου ένα κινητό για μουσείο;

Την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσετε το κινητό της γιαγιάς σας «μουσειακό είδος», να ξέρετε ότι πιθανότατα κυριολεκτείτε.

O Ben Wood είναι αναλυτής τεχνολογίας, αλλά είναι επίσης μανιακός συλλέκτης συσκευών κινητών τηλεφώνων, έχοντας στην κατοχή του περίπου 2.000 κομμάτια, κατασκευασμένα από 200 διαφορετικές εταιρίες. Αυτή η εντυπωσιακή συλλογή, η οποία ουσιαστικά καλύπτει την ιστορία της κινητής τηλεφωνίας από το 1984 έως σήμερα, θα αποτελέσει τώρα την πρώτη ύλη για ένα μουσείο.

Ο Wood βρήκε υποστήριξη στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό της Vodafone (στην  οποία εργαζόταν παλιότερα) και έτσι το Mobile Phone Museum θα αρχίσει σε έναν περίπου μήνα να λειτουργεί, για την ώρα on line. H Vodafone υπέγραψε μια πενταετή συμφωνία χορηγίας, μέσα από την οποία το μουσείο αφενός θα προσεγγίσει κοινό και αφετέρου θα επεκτείνει τη συλλογή του με τα τηλέφωνα που λείπουν. Στόχος του μουσείου είναι να εμπνεύσει την επόμενη γενιά σχεδιαστών κινητών. «Θέλουμε να λειτουργήσει διδακτικά και να αποτελέσει έναν τρόπο να εμπνεύσουμε τους νέους να συνεχίσουν να δημιουργούν στο μέλλον τις δικές τους καινοτομίες στον τομέα των κινητών» λέει ο Wood.

Με σκοπό να γίνει η πιο ολοκληρωμένη συλλογή κινητών στον κόσμο, το μουσείο του Wood (και του συνιδρυτή του  Matt Chatterley) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μια λίστα με τις most wanted συσκευές, όπως για παράδειγμα τη Motorola Aura, τη Nokia 1011 ή το Ericsson T68m Gold. Δείτε τη λίστα εδώ και ανοίξτε συρτάρια, ντουλάπια και αποθήκες μήπως έχετε πουθενά παραπεταμένο κάποια από αυτά.

TAGS
Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα