© Μπάμπης Μακρίδης / ΕΜΣΤ

Μία διαδικτυακή περιπλάνηση στην προσωπική μας ουτοπία από την Αργυρώ Χιώτη, τους VASISTAS και το ΕΜΣΤ

Επί τρεις ημέρες, 22-23-24 Μαΐου, η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS παρουσιάζουν την παράσταση «No man is an island entire of itself» (Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνος ένα ολόκληρο νησί), μια διαδικτυακά ζωντανή παράσταση-performance μέσω της ιστοσελίδας του ΕΜΣΤ, ενώ στα τέλη Ιουνίου θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο ως live-art έργο, εφόσον ασφαλώς οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη νέα πρόταση της Αργυρώς Χιώτη και της ομάδας VASISTAS ο θεατής θα κληθεί να εξερευνήσει έναν κόσμο, στον οποίον θα περιπλανηθεί με τη βοήθεια πέντε ηθοποιών (Ειρήνη Κουμπαρούλη, Έκτορας Λιάτσος, Ρίτα Λυτού, Κώστας Σεβδαλής, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη) και μιας γυναικείας φωνής. Σε πέντε ονειρικά δωμάτια, με τη χρήση φωτός, οπτικοακουστικών ερεθισμάτων και ποιητικού λόγου, το ψηφιακό περιβάλλον, με τους δικούς του κανόνες, δημιουργεί μία νέα «σκηνή», μία νέα αφήγηση, μία νέα εμπειρία.

Η ίδια η Αργυρώ Χιώτη σημειώνει για την παράσταση: «Τον περασμένο Μάρτιο ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε μια καινούργια παράσταση για την απομόνωση και τη ζωή σε έναν ενδόμυχο κόσμο. Μια βιωματική εγκατάσταση-performance για ολιγάριθμους κάθε φορά θεατές, σε έναν μη θεατρικό χώρο. Στις αρχές των προβών, τα ραγδαία γεγονότα μάς οδήγησαν σε μια πραγματική απομόνωση. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε χωρίς παύση τη δουλειά, κλεισμένοι στα σπίτια μας, με ραντεβού κάθε μέρα μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών μας. Χτίσαμε με αυτόν τον τρόπο ένα έργο-περιπλάνηση, που λειτουργεί ως μια προσωπική διαλογιστική διαδρομή. Ένα τραγούδι που οδηγεί σε μια νοερή διαφυγή και επανασύνδεση έξω από τα όρια του φυσικού περιορισμού. Δεν θεωρούμε ότι η ψηφιακή παράσταση μπορεί να συγκριθεί ή να αντικαταστήσει το ζωντανό θέαμα με την άμεση επικοινωνία ηθοποιών και θεατών. Μπορεί, όμως, να προτείνει μια άλλη ξεχωριστή παραστασιακή εμπειρία, που θα συνομιλήσει μετέπειτα με την παρουσίαση του έργου στον φυσικό του χώρο. Προσκαλούμε τους θεατές να παρακολουθήσουν τώρα την ψηφιακή παράσταση και κατόπιν την παράσταση στον χώρο του ΕΜΣΤ. Η σύγκριση των δυο εμπειριών πιστεύουμε ότι αξίζει να καταγραφεί».

Από τους συντελεστές, συστήνεται στους θεατές να δημιουργήσουν στα σπίτια τους τις συνθήκες που θα ευνοήσουν την καταβύθιση που επιχειρεί το έργο. Να το παρακολουθήσουν μέσα σε έναν σκοτεινό χώρο, με ησυχία, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη (και όχι κινητό) και με χρήση ακουστικών, που θα αναδείξουν το ιδιαίτερο ηχοτοπίο της παράστασης.

«No man is an island entire of itself», online ζωντανή παράσταση-performance, 22-23-24 Μαΐου, μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια: 60 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 6€, προπώληση εδώ.

TAGS
Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα