Τα highlights της εβδομάδας

Αν και είμαστε στη μέση ενός πολύ ιδιαίτερου καλοκαιριού, οι εκδηλώσεις πληθαίνουν. Οι συντάκτες του The Art Newspaper Greece επέλεξαν για σας αυτή την εβδομάδα εκθέσεις στην Αθήνα, την Τήνο, την Ύδρα ένα φεστιβάλ animation και πολύ σινεμά.

 

Εκθέσεις

Στην Αθήνα ξεχωρίζει η έκθεση στον Κήπο του Μεγάρου με τίτλο Marginalia, σε επιμέλεια Αννας Καφέτση, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Ύδρα, την έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», με δημιουργίες των καλλιτεχνών φωτογραφίας Βαγγέλη Κύρη και κεντητικής Anatoli Georgiev. Η έκθεση εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις του ΕΙΜ για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10:00 – 16:00 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ξεχωρίζει επίσης η έκθεση στη μνήμη του Παύλου Σάμιου που οργανώνει η κολωνακιώτικη γκαλερί ALMA στο νησί της Τήνου, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 23 Αυγούστου, από τις 6:30 έως τις 9:30 το βράδυ.

 

Αrt films & animation

 Tην Πέμπτη 22 Ιουλίου στην K-Gold Temporary Gallery (Αγία Παρασκευή) ξεκινούν μια σειρά από κινηματογραφικές προβολές στα  πλαίσια της πρωτoβουλίας Film Project Lesvos. Οι προβολές συνεχίζονται τον Αύγουστο στο Hermitage Sykaminea (Συκαμιά), το Tryfon Art Residency (Μόλυβος) και το Sigri ArtsRetreat (Σίγρι).

Το Animart Festival 2021 γίνεται σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ(Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) και παρουσιάζει σπουδαστικές και νεανικές δημιουργίες animation. Επρόκειτο να διεξαχθεί στο νησί της Υδρας, στο χώρο της ΑΣΚΤ αλλά λόγω των συνθηκών μεταφέρθηκε στον ψηφιακό χώρο που ταιριάζει και με το αντικείμενο. Μπορείτε να δείτε δωρεάν πλανω από 400 φρέσκες δημιουργίες εδώ

 

Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα