Γούρια και ρόδια για το 2022

Επειδή είναι μέγιστη ανάγκη αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη από τις δυο προηγούμενες, ας λάβουμε όλα τα μέτρα για να βοηθήσουμε το έργο της. Το να προσέχουμε την υγεία μας και την υγεία των γύρω μας είναι μια καλή αρχή. Από εκεί και πέρα, όλα τα «συμπληρώματα καλοτυχίας και ευημερίας» είναι καλοδεχούμενα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για υψηλής αισθητικής αντικείμενα και κοσμήματα. Τα γούρια για να τα έχουμε πάνω μας και τα ρόδια για το σπίτι είναι από τις παραδόσεις που αντέχουν στον χρόνο και πολλοί σύγχρονοι σχεδιαστές και καλλιτέχνες έχουν υπογράψει τέτοιες δημιουργίες που συνδυάζουν αρμονικότατα το εφήμερο με το διαχρονικό. Κάναμε μια βόλτα σε  πωλητήρια μουσείων, πολιτιστικών ιδρυμάτων και γκαλερί και βρήκαμε μερικά από αυτά για τα τελευταία δώρα της χρονιάς που φεύγει  ή τα πρώτα του 2022. Καλή Πρωτοχρονιά!

Γούρι «Picasso» από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Γούρι για το 2022 από το Jazz Design: κρεμαστό κόσμημα από ασήμι 925° με διπλή επιχρύσωση (ή επιπλατίνωση) εμπνευσμένο από το κεραμικό του Pablo Picasso «Γοτθική κανάτα με φύλλα» (1952) της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Τιμή 60 ευρώ – 54 ευρώ για τα μέλη.

 

Το Βελανίδι του Μουσείου Μπενάκη

Μενταγιόν για το 2022 από τη Λίνα Σπάρη, διαθέσιμο αποκλειστικά στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς. Το δέντρο της βελανιδιάς είναι σύμβολο δύναμης, αντοχής και μακροζωίας από την αρχαιότητα. (Ασήμι επιχρυσωμένο  τιμή 60 ευρώ –  54 ευρώ για τα μέλη του Μουσείου)

 

Καθρέπτης από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Επίχρυσο κρεμαστό κόσμημα σε σχήμα καθρέπτη, γούρι του νέου έτους εμπνευσμένο από την έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά». Ο καθρέφτης, ως σύμβολο φιλαρέσκειας, συνδέθηκε άμεσα με τη γυναικεία κυρίως ομορφιά από την αρχαιότητα και θεωρείται το σπουδαιότερο ίσως εξάρτημα της διαδικασίας του καλλωπισμού.(Ασήμι επιχρυσωμένο. Τιμή: 75 ευρώ)

 

Τα γούρια του Εθνικού Θεάτρου

Τα ασημένια γούρια του Εθνικού Θεάτρου για το 2022, σχεδιασμένα από την Θεοφανώ Κανδαλέπα, είναι εμπνευσμένα από την παράσταση «Το αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το «Γιούσουρι» (26,50 ευρώ) , το μαύρο κοράλλι, που φέρνει καλοτυχία και το «Τριαντάφυλλο» (φωτό, 24 ευρώ), το λουλούδι με το άρωμα της μνήμης, σύμβολα που πατώντας γερά στο παρελθόν, καλωσορίζουν με ελπίδα το μέλλον.

 

 

Ο Θόλος του ΚΠΙΣΝ

Κρεμαστό γούρι για το 2022 με τον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υπάρχει σε τέσσερις παραλλαγές χρωμάτων κοσμήματος/κορδονιού και κοστίζει 39 ευρώ.

 

 

Τα γούρια του ΠΙΟΠ

Το γούρι της χρονιάς από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς είναι δημιουργία της Αλεξάνδρας Σοφιανοπούλου και αποτελείται από plexiglass, κρίκο με μακραμέ, φουντάκι και χάντρα «ματι» (14,5 ευρώ). Το Ρόδι της Ευτυχίας Μπαρζού είναι κεραμικό ζωγραφισμένο στο χέρι και κοστίζει 28 ευρώ. Το Museum Shop του ΠΙΟΠ βρίσκεται στο CityLink (Στοα Σπυρομήλιου) στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τα μπλε ρόδια του Νίκου Τσιαπάρα

Οι υδατογραφίες-ρόδια του εικαστικού Νίκου Τσιαπάρα σε ιδιαίτερη μπλε απόχρωση και περιορισμένα κομμάτια (21+1) στη Gallery 13 της Δράμας. Μπείτε στο www.galerry13.gr για περισσότερες πληροφορίες.

 

TAGS