“Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι σοβαρό”

Art περίπατος στην Κυψέλη

Πιθανότατα αυτή τη στιγμή θα θέλατε να βρίσκεστε σε κάποια παραλία. Και εμείς το ίδιο. Αν παρόλα αυτά  κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε έναν περίπατο στην πολυπολιτισμική Κυψέλη, η οποία εκτός του ότι διαθέτει και πολλά νησιά, έστω και ως ονόματα δρόμων, έχει μια αξιοζήλευτη καλλιτεχνική κίνηση.

 

Βήμα πρώτο! Κλείνουμε ραντεβού και επισκεπτόμαστε έναν από τους πλέον εναλλακτικούς χώρους της πόλης, το P.E.T Projects (Κερκύρας 87) για την έκθεση Prizing Eccentric Talents (τίτλος πάντα πιστός στο ακρωνύμιο PET) που μας καλωσορίζει στον κόσμο του Punk Καπιταλισμού και της Αλγοριθμικής Επιμέλειας. Η έκθεση που περιλαμβάνει έργα 14 γνωστών εικαστικών σε επιμέλεια Γιώργου Μπεκιράκη και Άγγελου Πλέσσα, ξεκινάει την προβληματική της από την ερώτηση «τι μπορεί να είναι βραβείο σήμερα;» για να καταλήξει στο πως οι διαφοροποιημένες φωνές των καλλιτεχνών αλληλοεπιδρούν ως μια νεοσυσταθείσα κοινότητα στην κρίσιμη στιγμή της μετα-πανδημίας. Το ραντεβού μπορείτε να το κλείσετε μέσω Instagram (PET Projects ή Angelo Plessas) ενώ περισσότερα για τον χώρο θα βρείτε εδώ

 

Επόμενη στάση  στον χώρο τέχνης «16 Φωκίωνος Νέγρη» για την έκθεση «APOTROPAION» την οποία επιμελήθηκε η Ισμήνη Κινγκ και περιλαμβάνει πέντε έργα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση και αντλούν έμπνευση από το εννοιολογικό πλαίσιο που πηγάζει από το ακροκέραμο. Η έκθεση είναι μια πρωτοβουλία της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου με στόχο την προβολή της ανερχόμενης γενιάς σύγχρονων εικαστικών. Περισσότερα για την έκθεση θα βρείτε εδώ.

 

Ο περίπατος ολοκληρώνεται μόλις πέσει ο ήλιος στον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Στέλλα, στην οδό Τενέδου, για την ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό». Αν και το σενάριο έχει να κάνει με ιούς και εμβόλια, κάθε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση εξαντλείται εκεί. Πρωταγωνιστής είναι ένα πετυχημένος επαγγελματικά άντρας (Όμηρος Πουλάκης) ο οποίος μαθαίνει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος, θανατηφόρου για τις γυναίκες, πράγμα που τον κάνει να αναζητήσει όλες τις πρώην σχέσεις του με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

 

Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα