Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Art ατμόσφαιρα, γιορτινές γεύσεις

Ιδιαίτερα μενού σε χώρους σε μουσεία και χώρους τέχνης

Την περίοδο των γιορτών οι επισκέψεις στα μουσεία και γενικότερα στους χώρους τέχνης είναι αγαπημένη συνήθεια, όσο κι αν η πανδημία κάνει ό,τι μπορεί για να την περιορίσει. Παρόλα αυτά όμως η τέχνη είναι εκεί και μας περιμένει. Και όχι μόνο η εικαστική. Αρκετά από τα μουσεία είναι πλέον και γαστρονομικοί προορισμοί με τα καφέ και τα εστιατόρια να είναι ιδιαίτερα προσεγμένα σε εμφάνιση και γεύσεις. Ας δούμε τι πιάτα μπορούμε να απολαύσουμε αυτές τις μέρες σε κάποια από αυτά και επιπλέον σας προτείνουμε και ένα πρωτοχρονιάτικο δείπνο σε έναν χώρο με έντονη κοινωνική ευαισθησία. Προσοχή όμως, επειδή τα πράγματα είναι ρευστά, ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά στις μέρες και ώρες λειτουργίας των χώρων εστίασης και σε κάθε περίπτωση κάντε ένα τηλέφωνο πριν την επίσκεψη σας.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αφού απολαύσετε την έκθεση «Κάλλος» μπορείτε να κάνετε μια στάση στο Cycladic Cafe του μουσείου όπου ειδικά για την περίοδο των γιορτών, πέρα από το στάνταρ μενού που επιμελείται το Begnis Catering (και το οποίο περιέχει και κάποιες συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη) έχουν προστεθεί στο μενού τρία ιδιαίτερα πιάτα: Η πράσινη σαλάτα με flakes κολοκύθας, gorfonzola και vinaigrette μπαχαρικών, τα αυγά ποσέ σε φρυγανισμένο μπριος, ποικιλλια μανιταριών, λάδι τρούφας, hollandaise και ψητή παρμεζανα και το μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με πουρέ καραμελωμένης σελινόριζας, ψητά κυδώνια και σάλτσα κρασιού.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης έως και τις 6 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μεσημεριανό ή βραδινό εορταστικό γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου με την πανοραμική θέα στον Ιερό Βράχο. Στο εορταστικό μενού θα βρούμε μια κρεμμυδόσουπα με χωριάτικο ψωμί και γραβιέρα γκρατινέ και τέσσερα πιάτα: Φιλέτο γαλοπούλας με πουρέ γλυκοπατάτας και παραδοσιακή γέμιση / Φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια και τρούφα, πατάτες au gratin με γραβιέρα και σέσκουλα ψητά / Γουρουνόπουλο στο φούρνο με κρεμμύδια στιφάδο, μανιτάρια, κάστανα και πατάτες βουτύρου / Φιλέτο πάπιας με κόκκινο κρασί και φρούτα του δάσους, καραμελωμένα endives και πατάτα fondan. Το επιδόρπιο των γιορτών είναι προφιτερόλ με κρέμα βανίλιας, ζεστή σοκολάτα και καραμελωμένο κάστανο.

Στο Μπενάκη της Πειραιώς, το καφέ του μουσείου όπου θα ξαποστάσετε μετά την επίσκεψη στην έκθεση «Passenger» του Sean Scully ή στην Ιστορία των Μπισκότων Παπαδοπούλου (ή και αν απλώς επισκεφθείτε το πάντα πλούσιο σε αντικείμενα, κοσμήματα και εκδόσεις πωλητήριο), σερβίρει μια σειρά από πιάτα που συνάδουν ευχάριστα με τη γιορτινή μας διάθεση. Ανάμεσα τους, ένα χοιρινό φιλέτο γεμιστό με δαμάσκηνα και άγριο ρύζι με μπασμάτι, τα ρολά φρέσκου σολομού γεμιστά με σπανάκι, σάλτσα πορτοκαλιού, σπαράγγια και πατάτες ατμού αλλά και ψητό στήθος πάπιας γλασαρισμένο με μανταρίνι που συνοδεύεται από καραμελωμένο φινόκιο και ρύζι μπασμάτι.

Και για το τέλος, κάτι διαφορετικό:  Στο Σχεδία Ηοme, στο ζεστό και φιλόξενο εστιατόριο της «σχεδίας», το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς παίρνει άλλη διάσταση καθώς με κάθε  μπουκιά από τις γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ και με κάθε δροσερή γουλιά από αφρώδη οίνο, κοκτέιλ και κρασί, συμμετέχουμε σε ένα δυνατό κοινωνικό project με αποτύπωμα στην κοινωνία. Πέρα από την καθημερινή λειτουργία του Σχεδία Home (το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη και Νικίου) το μενού της Πρωτοχρονιάς (και κοστίζει 45 ευρώ ανά άτομο) έχει την υπογραφή του σεφ της «σχεδίας» Κώστα Λύκουρα και της ομάδα του, μεριμνόντας και για τους vegan επισκέπτες: Βελουτέ σελινόριζας με αχλάδι, μουστάρδα dijon, καραμελωμένα καρύδια και αέρα παρμεζάνας / τερίνα ψητών λαχανικών με ανθότυρο, crumble παξιμαδιού, σερβίρεται με δροσερή σαλάτα και ψητά ντοματίνια / αρνάκι σιγοψημένο με λεμονάτο ριζότο και σαφράν που σερβίρεται με σταμναγκάθι και αέρα λεμονιού ή μυλοκόπι με σωτέ κολοκυθάκια, σάλτσα ντομάτας α λα σπετσιώτα και πουρέ σελινόριζας / steak κουνουπιδιού μαριναρισμένο με πετιμέζι που σερβίρεται με κινόα και δροσερή σαλάτα σπανάκι ρόκα / πάβλοβα με μους κάστανου. Επίσης, μια σειρά από δώρα «σχεδίαρτ» και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους συνδαιτυμόνες του εορταστικού τραπεζιού, ενώ μουσικές και μικρά κεράσματα από την κουζίνα και το μπαρ της «σχεδίας» θα συμπληρώσουν το σκηνικό. Κλείστε τραπέζι στο 2103316 859

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS