Στιγμιότυπο από την επίθεση, από κάμερα ασφαλείας του MoMA. O δράστης φαίνεται αριστερά ενώ τα δυο θύματα είναι μπροστά του με φλουταρισμένα χαρακτηριστικά.

Αιματηρό περιστατικό στο MoMA

60χρονος μαχαίρωσε δυο υπαλλήλους γιατί δεν του επέτρεψαν την είσοδο

Δεν είναι συχνά τα αστυνομικά ρεπορτάζ που φιλοξενούμε (ευτυχώς δηλαδή) και συνήθως αφορούν σε κλοπές έργων τέχνης, αλλά το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο, και που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, είχε την σπανιότητα να εξελιχθεί μέσα σε χώρο τέχνης, και συγκεκριμένα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το όλο σκηνικό, το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες του ιδρύματος, δείχνει έναν άντρα με  σκούφο και χειρουργική μάσκα να εισβάλει στο λόμπι από μια περιστρεφόμενη πόρτα, να φτάνει στον πάγκο της ρεσεψιόν, να την υπερπηδάει και να μαχαιρώνει δυο υπαλλήλους πριν τραπεί σε φυγή, και πριν προλάβει να αντιδράσει  η υπηρεσία ασφάλειας του μουσείου. Φυσικά ακολούθησε πανικός και εκκένωση του μουσείου, το οποίο ήταν εκείνη τη στιγμή γεμάτο κόσμο.

Οι αρχές δήλωσαν αργότερα ότι οι δύο υπάλληλοι του μουσείου, ένας 24χρονος άνδρας και μια 24χρονη γυναίκα (τα ονόματα τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα), νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε και καταζητείται (ήδη σήμερα Τρίτη έχουν περάσει τέσσερις μέρες και διαφεύγει ακόμη). Πρόκειται για τον 60χρονο Gary Cabana, στον οποίον πριν λίγη ώρα είχε απαγορευτεί η είσοδος γιατί του είχε ακυρωθεί η ιδιότητα του μέλους του μουσείου, καθώς ήταν υπαίτιος δύο περιστατικών άσχημης συμπεριφοράς στο πρόσφατο παρελθόν (χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς συνέβη). Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

TAGS