Αγοράστηκε το πρώτο ΝFT από το Μουσείο Ludwig της Βουδαπέστης

Είναι η πρώτη φορά που NFT μπαίνει στη συλλογή Ευρωπαικού μουσείου και η πρωτιά ανήκει στο σημαντικό ουγγρικό μουσείο Ludwig.

Τα τελευταία χρόνια, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ludwig δίνει ιδιαίτερη ἐμφαση στην αρχειοθέτηση, συλλογή, παρουσίαση και συντήρηση νέων μορφών τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της media art. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μουσείο ήταν από τα πρώτα που άρχισε να συλλέγει νέα τεχνολογία και τι άλλο θα μπορούσε να είναι το πρώτο ΝFT που απέκτησε πέρα από ένα πρωτοποριακό έργο, με ένα σύνολο δεδομένων, που αναφέρεται στο μέσο και στο οικοσύστημα της τέχνης.

Το έργο των BarabásiLab για το οποίο μιλάμε και που ανήκει πλέον στη συλλογή του Μουσείου Ludwig είναι μια οπτικοποίηση του δικτύου της τέχνης, που συνδέει τα θεσμικά στοιχεία και υπογραμμίζει τις συστημικές συνδέσεις όλων των ουγγρικών μουσείων, εκθεσιακών χώρων και γκαλερί σε επίπεδο δεδομένων. Το έργο εκτέθηκε πρόσφατα στο μουσείο στα πλαίσια  της έκθεσης BarabásiLab: Hidden Patterns. The Language of Network Thinking. Η ομάδα BarabásiLab απαρτίζεται από καλλιτέχνες και ερευνητές υπό την επίβλεψη του Albert- László Barabásl.

Στην περίπτωση ενός έργου NFT, είναι δύσκολο να δοθεί μια σαφής απάντηση στο ερώτημα «πού είναι;» γιατί δεν συνδέεται με μια φυσική τοποθεσία. Βασικά υπάρχει σε εικονικό χώρο, μπορεί να προβληθεί σε οποιαδήποτε οθόνη και οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό μέσω του διαδικτύου. Ενα έργο NFT συνδέεται με μια ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία μπορεί να είναι εξίσου αυτοδιαχειριζόμενη ή διαχειριζόμενη από άλλους. Το NFT του Μουσείου Ludwig συνδέεται με ένα υπάρχον ψηφιακό οικοσύστημα και, αλλά μέσω δωρεάς.

Μπορείτε να δείτε το έργο πατώντας  εδώ

TAGS
Ξεκλειδώστε έναν κόσμο γεμάτο Τέχνη!Γίνετε τώρα συνδρομητές, για να μαθαίνετε τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω πακέτα συνδρομών: 

  • - Combo €50/έτος
  • - Print €30/έτος
  • - Website €20/έτος
Περισσότερα