«Firefly Field» στο ΚΠΙΣΝ (φωτογραφία Νίκος Καρανικόλας)

7 χριστουγεννιάτικοι λόγοι για να κατεβούμε στο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει φτιάξει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με δραστηριότητες, θεάματα, μουσικές, παιχνίδια, γεύσεις και χριστουγεννιάτικες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους και για τις γιορτινές μέρες αλλά και νύχτες. Ας πάρουμε μια ιδέα…

Το Παγοδρόμιο έχει επιστρέψει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο (μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου) υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Οι Χριστουγεννιάτικες Περιπέτειες είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα έρχεται στο Πάρκο την περίοδο των Χριστουγέννων με παιχνίδια, μουσική και κίνηση. Τα παιδιά θα ψάξουν να βρουν τις κρυμμένες χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα παίξουν με τους φουσκωτούς τάρανδους θα γεμίσουν την κάλτσα του Αγίου Βασίλη παίζοντας όλα τα παιχνίδια-έκπληξη των Ξωτικών! Τα μεσημέρια (12 με 2) στις 24 και 29 Δεκεμβρίου καθώς και στις 4 Ιανουαρίου, στο Ξέφωτο. Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο Φάρο: Μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Γιολάντα Μαρκοπούλου με έναν πολυπολιτισμικό θίασο παρουσιάζει το «Πέφτει χιόνι και είναι ροζ» της Αγγελικής Δαρλάση. Είναι μια ιστορία ικανή να φέρει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου, που τα ενώνει η ανάγκη να πλησιάσουν τους συνομηλίκους τους και να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη. Για 10 παραστάσεις από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Φωτεινές εγκαταστάσεις: Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τέσσερις εντυπωσιακές φωτεινές εγκαταστάσεις από σημαντικούς ξένους και Έλληνες δημιουργούς παρουσιάζονται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Είναι οι φωτεινές διαδρομές του εμπνευσμένου από τη φυσική συμμετρία «Aqueous» της Jen Lewin στο Ξέφωτο, το «Living Lantern» των NEON και της Frankie Boyle Studio, ένα κινητικό έργο που συνδυάζει φως, χρώμα και μορφή, το «Firefly Field» των Studio Toer όπου στο δικτύωμά του αιωρούνται εκατοντάδες κινούμενα σημεία φωτός και τέλος οι «Crop Circles» των Beforelight, οι οποίοι ξεπηδούν από τα Φυτεμένα Δώματα και βρίσκονται σε αντίθεση και, ταυτόχρονα, συνομιλούν με τη γεωμετρία του κτιρίου του ΚΠΙΣΝ.

360° Christmas Pop-Up Bar: Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού. Με πανοραμική θέα στο ΚΠΙΣΝ και τις φαντασμαγορικές φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop up bar -ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές- κάνει την εμφάνισή του με την εμπειρία να συμπληρώνεται από μουσικές γνωστών DJs και μουσικών παραγωγών αλλά και από μια μεγάλη λίστα από κοκτέιλ.

Cosmos, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ: Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 20.30, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, μια ξεχωριστή βραδιά με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή έργα του Johann Strauss υιού, αλλά και των μελών της οικογένειας Strauss – πολυαγαπημένες μελωδίες από βαλς και πόλκες – που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς:Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 22.00 με ένα DJ set στην Αγορά από τον BNC (Bruises N Cuts). Ο χρόνος θα αλλάξει με ένα θεαματικό show πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον αττικό ουρανό, ενώ τα πρώτα λεπτά του νέου έτους δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2022 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται και πάλι στην Αγορά με ένα μοναδικό υπαίθριο πάρτι με την DJ Queen Bee από την κολλεκτίβα Bristol Hi-Fi. Το πρόγραμμα, βέβαια, περιλαμβάνει και τις εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ οικοδέσποινα της γιορτής είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων όπου χρειάζεται εδώ.

TAGS