Στη Σάντα Μόνικα η επόμενη Frieze Los Angeles

H Frieze ανακοίνωσε  ότι η κορυφαία έκθεση τέχνης του Λος Άντζελες πρόκειται από του χρόνου να μετακινηθεί σε νέα στέγη, στο αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα.

Η επιλογή του νέου χώρου έγινε λόγω του μεγάλου του μεγέθους αλλά και για την ευελιξία του, έτσι ώστε να στηθεί η φουάρ με τον καλύτερο τρόπο και να αγκαλιάσει σωστά όλες τις μορφές δημιουργικότητας.

H Frieze toy 2023 θα διεξαχθεί το τετραήμερο 16 έως 19 Φεβρουαρίου, υπό την υποστήριξη της Deutsche Bank, σταθερού συνοδοιπόρου της διοργάνωσης. Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Αμερικής της Frieze Christine Messineo «Η νέα έδρα της Frieze Los Angeles έχει να προσφέρει περισσότερα, καθώς η μεγάλη της κλίμακα επιτρέπει φιλόδοξες ενεργοποιήσεις και συνεργασίες με καλλιτέχνες, γκαλερί και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ως σημαντικός προορισμός, η έκθεση θα επεκτείνει την εμβέλειά της σε όλη την πόλη και στις δημιουργικές κοινότητες του Λος Άντζελες.»

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Frieze LA αλλάζει «διεύθυνση κατοικίας» καθώς ξεκίνησε από τα στούντιο της Paramount Pictures στο Χόλιγουντ πριν μετακομίσει σε έναν χώρο δίπλα στο ξενοδοχείο Beverly Hills στη λεωφόρο Wilshire το 2022.

Η Shannon Daut, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Υποθέσεων της Σάντα Μόνικα πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε ένα τόσο αξιοσέβαστο καλλιτεχνικό γεγονός στην κοινότητά μας και καλωσορίζουμε τα οφέλη που θα προσφέρει στη Σάντα Μόνικα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Frieze για να συνδέσουμε τη διοργάνωση με τους εδώ καλλιτέχνες και καλλιτεχνικούς οργανισμούς και να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ευκαιρίες για να επεκτείνουμε τις τέχνες τόσο στο αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα όσο και γύρω. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μια πόλη που υποστηρίζει τις τέχνες και τον πολιτισμό».

Η Frieze Los Angeles 2023 θα φιλοξενήσει πάνω από 100 κορυφαίες γκαλερί από όλον τον  κόσμο και θα περιλαμβάνει την εν’οτητα Focus LA, μαζί με μια ειδική έκδοση του Frieze Viewing Room. Οι αιτήσεις στο Gallery για το Frieze Los Angeles 2023 είναι ακόμα ανοιχτές και η deadline είναι στις 20 Ιουνίου.

 

TAGS